Winterse immuniteit bevorderende Currysoep

¬†¬†ūüć≤ Tijd om je immuunsysteem een boost te geven en met dit geweldig lekkere soep recept!¬†

Wat heb je nodig?
1¬Ĺ liter bouillon (zelfgemaakt of van biologische bouillonpoeder en/of fond)
500 gram zoete aardappel (eventueel in combinatie met pompoen, pastinaak en winterwortel)
1 grote ui
3 teentjes knoflook
1 eetlepel ongeraffineerde kokosolie
1 pakje kokosmelk of kokosroom
1 cm verse gemberwortel
1 theelepel currypasta
Verse koriander
Peper en zout

Bereidingswijze:
Begin met het schillen van de ui, knoflook en zoete aardappel (en eventueel andere wortelgroenten). Snijd ze vervolgens in grove stukken.

Verhit de ongeraffineerde kokosolie in een ruime pan. Fruit hierin de ui en knoflook samen met de rode currypasta tot ze heerlijk geurig zijn.

Voeg de stukjes zoete aardappel toe aan de pan en meng ze met de ui, knoflook en currypasta.

Giet de zelfgemaakte bouillon of bouillonpoeder/fond in de pan en voeg water toe totdat alle groenten volledig ondergedompeld zijn.

Laat het geheel zachtjes sudderen gedurende ongeveer 20 minuten, of totdat de groenten zacht zijn geworden.

Gebruik een staafmixer of een blender om de soep te pureren tot een zijdezachte textuur.

Voeg de kokosmelk of kokosroom toe en breng de soep op smaak met peper en zout. Pas de hoeveelheid kokosmelk/room aan naar jouw persoonlijke voorkeur.

Snipper of hak de verse koriander fijn en gebruik deze als smakelijke garnering voor je soep.

Als variatie kun je in plaats van kokosmelk of room ook kiezen voor zachte geitenkaas. Deze soep zit boordevol immuun versterkende ingredi√ęnten en zal je verwarmen tijdens de koude winterdagen.
Geniet van de gezondheidsvoordelen en de heerlijke smaak!

Alle gezondheidsvoordelen van de gebruikte groenten en ingredi√ęnten op een rijtje!

  • Zoete aardappelen zijn wortelgroenten die rijk zijn aan vitamine A, vitamine C en voedingsvezels. Ze hebben een natuurlijke zoetheid en voegen een heerlijke smaak en textuur toe aan de soep. Daarnaast bevatten ze antioxidanten, die bijdragen aan een gezond immuunsysteem.
  • Pompoen is een oranje, vezelrijke groente die boordevol vitamine A zit, wat goed is voor de ogen en de huid. Het heeft ook vitamine C en kalium, en het draagt bij aan de textuur en smaakvariatie van de soep.
  • Pastinaak is een wortelgroente met een milde, nootachtige smaak. Het levert vezels, vitamine C en kalium, en kan de spijsvertering bevorderen.
  • Winterwortels zijn rijk aan b√®tacaroteen, een antioxidant die in het lichaam wordt omgezet in vitamine A. Ze dragen bij aan een gezonde huid en een sterk immuunsysteem.
  • Ui voegt smaak en aroma toe aan de soep. Het bevat ook vitamine C, vezels en antioxidanten. Ui kan ontstekingsremmende eigenschappen hebben.
  • Knoflook voegt een heerlijke, kruidige smaak toe aan de soep en staat bekend om zijn potenti√ęle gezondheidsvoordelen. Het bevat allicine, een stof die het immuunsysteem kan ondersteunen en ontstekingen kan verminderen.
  • Gemberwortel voegt een pittige smaak toe en staat bekend om zijn ontstekingsremmende eigenschappen. Het kan ook helpen bij het kalmeren van de maag en het versterken van de spijsvertering.