Groepslessen

Kies uit ons ruim aanbod aan groepslessen

Wij bieden een brede waaier aan groepslessen aan zoals Bikram Hot Yoga, Piloxing, Fatburn, Figuurtraining, Pop Pilates en E-Fit groepslessen (E-Cycling, E-Jump, E-Burn, E-Power) als enige in België. Onze groepen zijn niet te groot en de lessen vinden plaats in een gezellige omgeving. Wij trainen stevig door, maar er is ook ruimte voor een gezellige babbel en humor. Onze lesgevers zijn allen gecertificeerde professionals!

Bikram Hot Yoga

Bikram Hot Yoga bestaat al sinds 1970 en is een variant op de traditionele Hatha yoga.

Deze soort yoga is vernoemd naar de bedenker Bikram Choudhury. Het is een bepaalde stijl yoga die ook wel hot yoga wordt genoemd, omdat het wordt gegeven in ruimtes waar de temperatuur oploopt tot 40 graden Celsius.

Door de warmte en de hoge luchtvochtigheid (60%) wordt je lichaam flexibel waardoor je blessures voorkomt. Daarnaast gaat je lichaam door de hoge temperatuur zweten om je lichaam te reinigen en zich te ontdoen van gifstoffen.

Wat Asclepia uniek maakt zijn de infrarood panelen, de golven bereiken je spieren en bindweefsel, waardoor je lichaam van binnenuit snel opgewarmd wordt en een genezend effect heeft.
Meer info vind je op Bikram Yoga

groepslessen bikram yoga bij asclepia.be
groepslessen piloxing bij asclepia.be

Piloxing

Piloxing is een fitnesstrend die is overgewaaid uit Hollywood. Het is een mix van Pilates voor de flexibiliteit en spierbouw, boksen voor de snelheid en behendigheid en tot slot zit er ook nog een beetje dans in voor het plezier. Piloxing is bedacht door Viveca Jensen, Pilates instructeur, danseres en personal trainer voor meerdere Hollywood sterren.
Trainingsdoelen:
‣ Pilates: flexibiliteit en spieropbouw
‣ Boksen: behendigheid plus je kunt je afreageren
‣ Dance
‣ Conditie verbeteren
‣ Leniger, steviger en strakker lichaam

E-Fit Groepslessen

Beat your competition met E-groepslessen van E-Fit. De fun van de choreo van groepslessen en het positieve effect van E-Fit in één. En dit in slechts 20 minuten. Uniek in België.
‣ E-Body: voor hogere spieropbouw – vetverbranding – mix van BBB
‣ E-Burn: voor betere vetverbranding – slankere silhouet – versneld metabolisme – afterburn effect
‣ E-Jump: bevorderend voor stofwisseling – verbeteren conditie van het hart – anti cellulitis – weinig belasting gewrichten
‣ E-Cycling: spinnen met E-Fit voor betere conditie – verbranding van koolhydraten
‣ E-Power: hogere krachtopbouw – verhoogde spieropbouw
‣ E-Boxing: gerichte vetverbranding – cardio en krachttraining in één – verbetering reactie vermogen
Meer info vind je op E-Fit

Figuurtraining

Figuurtraining is een volledig trainingsprogramma om je figuur in shape te brengen en er gespierd maar toch vrouwelijk uit te zien. Deze les bevat geen moeilijke choreografie. De focus ligt op het uitvoeren van oefeningen op een gecontroleerde manier om zo spieren te versterken.
Mix van BBB, Fit Ball en tubes in één les.
‣ Spieropbouw
‣ Vetverbranding verhoogt
‣ Zelfvertrouwen stijgt
‣ Bekom een slanker figuur

Fatburn

Een Fatburn workout brengt je hele lichaam in shape en is de ideale groepsles waarmee je optimaal kilocalorieën verbrandt op muziek! Het is een toegankelijke, effectieve en vooral motiverende groepsles waarbij je gebruik maakt van de XCORE- burn set. Je werkt aan alle facetten van je lichaam om zo een fit, strak en mooi lichaam te verkrijgen.
‣ Intervaltraining waarbij je in de vetverbrandingsmodus gaat
‣ Slanker silhouet
‣ Metabolisme versnelt
‣ “After burn” effect waardoor je na je workout calorieën blijft verbranden
‣ Onderrug en buikspieren versterken

Pop Pilates

Pilates is een “Mind, Body en Spirit” bewegingsvorm die kwaliteiten deelt met andere systemen zoals Yoga en Alexander Techniek – maar het heeft de unieke principes die het eenvoudigweg als Pilates definiëren. De Alexander techniek is een methode die voortgekomen is uit het verstoren van de natuurlijke balans van het lichaam door verkeerde bewegingspatronen die tot uiteenlopende klachten kunnen leiden. Het gaat hierbij om nek- en rugklachten, vermoeidheid, concentratieverlies, ademhalingsklachten, burn-out en (sport)blessures. Deze techniek is gebaseerd op het verbeteren van het algeheel functioneren van het lichaam.
‣ Stretchtechnieken waardoor je leniger wordt
‣ Sterker lichaam & spierbeheersing
‣ Sterke en soepele werkvelkolom waardoor nek- en rugklachten verminderen en voorkomen worden
‣ Sterke spieren rond het bekken: billen, onderrug en bovenbenen
‣ Een meer gestroomlijnd uiterlijk
‣ Concentratie verhoogt waardoor je productiever wordt, vermoeidheid daalt