Afslanken door Natuurgeneeskunde

Afslanken door orthomoleculaire methodes

Gezondheidstherapeut is een geregistreerde en wettelijk beschermde beroepstitel. Als beoefenaar van de natuurgeneeskunde staat deze titel garant voor professionaliteit, degelijkheid en vakbekwaamheid.

Wat is natuurgeneeskunde?

Natuurgeneeskunde is een methode die rekening houdt met de wetten van de natuur. Ze legt de nadruk op het zelf herstellend vermogen van ons lichaam.

Waar in het lichaam is de natuurlijke balans verstoord en wat is de oorzaak van deze verstoring? Het hele lichaam speelt hierbij een rol, voeding, leefwijze, weerstand en vitaliteit wordt meegenomen. Het geeft je de mogelijkheid om uw doelstelling te halen en te blijven.

Natuurgeneeskundige behandelingen zijn holistisch, ze gaan ervan uit dat een volledige aanpak van zowel lichaam als geest, vaak alleen mogelijk is wanneer de patiënt zelf ook inzicht heeft in de oorzaak van zijn klachten. Er is niet altijd maar één oorzaak. Door de holistische benadering komen niet enkel oorzakelijke factoren uit het heden, maar soms ook uit het verleden aan het licht.

Hippocrates, beschouwd als “vader” van de westerse geneeskunde, was in zijn tijd een vernieuwer, maar zijn ideeën over ziekte en gezondheid staan ver af van de huidige. Een belangrijk verschil is dat voor Hippocrates de ziekte geen zelfstandig gegeven was. Hippocrates is een afstammeling van Asclepius.

Niet de ziekte, maar de zieke stond voor hem centraal. Als je meer wenst te weten over natuurgeneeskunde en mijn aanpak verwijs ik je graag door naar mijn persoonlijke website www.vickysoofs.be – Natuurgeneeskundig en Orthomoleculair Gezondheidstherapeut.

U kan bij mij terecht voor een hele diversiteit aan klachten:

‣ Darm- en maagklachten, PDS
‣ Verminderde immuniteit
‣ ADHD, HSP, overprikkelbaarheid
‣ Burnout, depressie, stress
‣ Slapeloosheid

‣ Ziekte van Crohn, Coeliakie
‣ Hypoglykemie
‣ Hormonale stoornissen
‣ Neus, keel en ooraandoeningen
‣ Spier- en gewrichtsklachten

‣ Allergieën, voedselintollerantie
‣ Prediabetes, insulineresistentie
‣ Hoofdpijn & migraine
‣ Fibromyalgie, vermoeidheid

Wat is orthomoleculaire geneeskunde?

Het woord ‘orthos’ komt uit het Grieks en betekent: juist, recht of gezond. ‘Moleculair’ verwijst naar de structuur van de moleculen. Samen betekent deze twee worden ‘juiste moleculen’.

Het is algemeen bekend (en logisch) dat er geen enkele lichaamscel zonder de juiste hoeveelheid voedingsstoffen kan functioneren.

Orthomoleculaire therapie is erop gericht de gezondheid te bevorderen of ziekteprocessen te herstellen. De behandeling heeft tot doel om onze lichaamscellen te voorzien van optimale hoeveelheden vitamines, mineralen en andere noodzakelijke voedingsstoffen.

Orthomoleculaire geneeskunde is in feite een ander woord voor ‘voedingsgeneeskunde’. Uit een groeiend aantal wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat er een relatie bestaat tussen voeding en de toestand van uw lichaam. Het is duidelijk dat slechte voedingsgewoonten een rol spelen bij het ontstaan van bijvoorbeeld kanker, hart- en vaatziekten, diabetes en zwaarlijvigheid.

Laboratorium onderzoeken

Meten is weten!

De waarde van laboratoriumonderzoeken.

Dit geeft in het kort weer waarom laboratoriumonderzoek belangrijk is. Op basis van de uitslag kunnen wij een gericht actieplan opstellen voor aanwezige klachten en aandoeningen, en veel oorzaken van klachten in een vroeg stadium opsporen. Denk aan obesitas, overgewicht, darmklachten, colitis ulcerosa, prikkelbare darm syndroom, chronische aandoeningen of bijnieruitputting, huidklachten, auto-immuunziektes, energieproblemen, diabetes, schildklierproblemen, gezond zwanger zijn/worden, overgangsklachten, allergieën, angststoornissen, depressies, burn-out, fibromyalgie, vermoeidheidssyndroom.

RP Sanitas Humanus is het laboratorium waar feces-, bloed-, urine-, speeksel-, haar- en slijmvliesanalyses worden uitgevoerd op het gebied van microbiologie, immunologie, endocrinologie en biochemie.

Voorkomen is beter dan genezen!

Voorbeelden van enkele laboratoriumonderzoeken:
‣ SKB test: Via de cellen, verstoringen in vroeg stadium, belangrijk voor preventie, chronische klachten, lever, nieren
‣ Speekselonderzoek: adrenale stress, hormonen man-vrouw, bijnier
‣ Basisscreening darm: overgewicht, spijsvertering, darmflora, ontsteking, histamine colitis ulcerosa, prikkelbare DS, au immuunziektes, ziekte van crohn
‣ Voedingsintoleranties: intolerantie, allergieën, schildklier, cortisol
‣ Multi-elementenanalyse testen via het haar: mineralen en sporenelementen en toxische zware metalen
Meer info op www.vickysoofs.be

Gewichtsconsulent – Gezond en duurzaam afslanken

Wil je afslanken? Of net juist aankomen? Heb je misschien last van lichamelijke of geestelijke klachten? Wellicht heb je al meerdere dingen geprobeerd om dit probleem aan te pakken. Wist je dat je met een gezonde voeding klachten op een natuurlijke manier kan oplossen, of doelen als aankomen of afslanken kan behalen? Met ons advies om te bewegen en onze recepten helpen we je stap voor stap je doel te te bereiken. We geven je gedetailleerde informatie over voeding en voedingstoffen, zodat je weet welke voeding jou gaat helpen en welke juist niet. Onze adviezen zijn eenvoudig in dagelijks leven toe te passen. Zo kun jij je nieuwe leefstijl makkelijk volhouden.

Het is ook mogelijk om een bloedwaardetest te laten uitvoeren. Hiermee wordt het makkelijker om bepaalde tekorten, afwijkingen, infecties, ziektes,… op te sporen. Als we de oorzaak weten, kunnen we nog concreter te werk gaan en de bron aanpakken.

Het feit dat gewicht verliezen zo moeilijk gaat, kan verschillende oorzaken hebben:
‣ Trage werking van de schildklier
‣ Hormonale stoornissen
‣ Stress en/of emo-eten
‣ Medicatiegebruik
‣ Spijsverterings- en darmproblemen
‣ Insulineresistentie

Therapeutische massage

Dermasegmentale reflexologie of kortweg “DSR” is een manuele behandeling met veel therapeutische mogelijkheden.

‣ Relaxatiemassage: een relaxatiemassage beoogt de ontspanning van lichaam en geest
‣ Lymfedrainage van de Vodder
‣ PSR: voetrefexologie
‣ Sportmassage
‣ Sporttaping
‣ Dry Cupping

Relaxatietherapie en ademhalingsoefeningen

Ontspanningstechnieken bij stress, burn-out, slaapstoornissen, concentratieproblemen en emotionele problemen als aanvulling bij de Bikram Yoga.

Consult

Tijdens de eerste consultatie gaan we met elkaar kennismaken en de kern van uw klachten en probleemgebieden definiëren met de mogelijke oorzaak ervan.

Tijdens het anamnesegesprek zal ik gerichte vragen stellen om een duidelijk beeld te krijgen van uw klachten. Allerlei onderwerpen komen aan bod zoals uw huidige klachten, medische voorgeschiedenis, erfelijke aanleg, overgevoeligheid, energie, temperament, slaap- en voedingspatroon, medicatie, andere gewoonten, … We bespreken uw zenuwstelsel, hormonenstelsel, bewegingsstelsel (spieren en botten), urogenitale stelsel, ademhalingsstelsel, lichaamsbouw, …alles wat belangrijk is om een totaalbeeld te krijgen.
Wij praten ook over de manier van werken en stellen een therapieplan voor.

Meer info op www.vickysoofs.be