Over mij

Vicky Soofs: Natuurgeneeskundig en Orthomoleculair Gezondheidstherapeut.

Aangenaam, ik ben Vicky! 

Ik heb altijd al een grote interesse gehad voor het menselijk lichaam en gezondheid in het algemeen. Na mijn bachelor studies heb ik me verder geschoold als gediplomeerd personal trainer en instructeur Master Bikram hot Yoga. Ik gaf trainingen in zalen, sportcentra en revalidatiecentra. 

Natuurgeneeskunde Asclepia

Vicky Soofs

Na een ongeval kampte ik met een bijnierinsufficiëntie, rug- en nekproblemen en een bloedklonter in mijn borststreek. Van de reguliere geneeskunde kreeg ik steeds medicijnen en pijnstillers voorgeschreven. Dit was voor mij de aanleiding om een 4-jarige opleiding te starten aan de Europese Academie te Leuven-Maastricht als natuurgeneeskundig gezondheidstherapeut. Later kreeg ik de diagnose van de ziekte van Lyme. De artsen voorspelden dat ik binnen de 2 jaar in een rolstoel zou terechtkomen. 

Ondertussen merkte ik dat ik chronische pijnklachten en maag-en darmproblemen ontwikkelde en van de ene kwaal in de andere sukkelde. Mijn stressbestendigheid ging erop achteruit. Dit was voor mij ook het signaal om het over een hele andere boeg te gooien. 

 

Ik ben me, dankzij mijn opleiding, verder gaan verdiepen in de kracht van de natuur en het aanpakken van de oorzaken van mijn klachten – en niet de symptomen. Dit in samenspraak met mijn huisarts. Zo ben ik mij ook gaan specialiseren als darmtherapiespecialist en immuno-microbioom expert, omdat in mijn praktijk veel patiënten kwamen die te kampen hadden met overgewicht. De gezondheid van je darmen speelt namelijk een belangrijke rol bij het ontstaan van overgewicht. 

Meten is weten! 

Daarom maak ik gebruik van wetenschappelijk onderbouwde testen zoals onderzoek van ontlasting, darmflora, parasieten-schimmels, intolerantie-allergieën, bloedprofiel interpreteren en evalueren. 

De wisselwerking van sport samen met gezonde voeding hebben me behoed van de rolstoel. Mijn lichaam begon zich te herstellen, allergieën en ontstekingen verminderden en zijn nu helemaal verdwenen. De energie kwam terug en ik voelde me als herboren. 

Met de kennis en ervaring die ik door de jaren heen heb verzameld, ondersteun en begeleid ik nu vol passie mensen naar een gezonde, fitte en harmonische levensstijl. 

Door het grote succes werd mijn praktijk te klein en ben ik samen met mijn echtgenoot gestart met Asclepia. Asclepia is een afleiding van Asclepius, de Griekse god van de geneeskunde en genezing en voorvader van Hippocrates, de grondlegger van de moderne geneeskunde. Momenteel ben ik ook bezig met een opleiding als Orthomoleculair Therapeut bij KPNI. Zo kan ik me verder verdiepen in de kracht van gezonde voeding en voedingsstoffen. 

Sinds kort ben ik ook geaccrediteerd gezondheidscoach en voorziet Ziekenfonds Partena een gedeeltelijke terugbetaling van een consult. 

Mijn aanpak

De begeleiding is steeds individueel en op maat.

Tijdens een eerste afspraak maken we kennis met elkaar. We bekijken je gewichtsprobleem, analyseren je levensstijl, beschrijven je voedingsgewoonten en noteren eventuele gezondheidsproblemen. Er zal dan gewogen en gemeten worden. Aan de hand van deze informatie wordt er een plan opgesteld dat het mogelijk moet maken om je doelstellingen te halen. Afhankelijk van deze doelstelling zullen we ook een methode voorstellen. Dit kan zowel passief als actief zijn. De ene methode geeft al sneller resultaat dan de andere. 

Onze aanpak is gebaseerd op een voedingspatroon dat rekening houdt met je minimaal basaal metabolisme. Bovendien gaan we je lichaam doen overschakelen naar een hogere vetzuurverbranding als energiebron. 

In verdere afspraken zal je een aantal inzichten aangeleerd krijgen die je verder op weg helpen om het verkregen voedingsschema in je dagelijkse bezigheden ingepast te krijgen: hoe beter je begrijpt hoe ons lichaam met voeding omgaat en waartoe het dient, des te makkelijker zal het voor jou zijn om het aan te houden en er je levenswijze van te maken. 

Tijdens de sportbegeleiding (E-fit, Personal Training, groepslessen) gaan we jouw conditie op peil brengen voor een vlotte vetverbranding. Voorts krijg je krachttraining om je spiermassa bij te werken, zodat je lichaam nog makkelijker vet verbrandt. Op regelmatige tijdstippen zetten we je terug op de weegschaal en wordt de voortgang geëvalueerd. Indien nodig wordt je plan bijgestuurd en aangepast.