Bikram Hot Yoga

Ontspannen in een ruimte van 40° C

Bikram Hot Yoga bestaat al sinds 1970 en is een variant op de traditionele Hatha yoga. Deze soort yoga is vernoemd naar de bedenker Bikram Choudhury.
Het is een stijl yoga die ook wel hot yoga wordt genoemd, omdat het wordt gegeven in ruimtes waar de temperatuur oploopt tot 40 graden Celsius.

Bikram Yoga

Bikram Hot Yoga bestaat al sinds 1970 en is een variant op de traditionele Hatha yoga. Deze soort yoga is vernoemd naar de bedenker Bikram Choudhury. Het is een bepaalde stijl yoga die ook wel hot yoga wordt genoemd, omdat het wordt gegeven in ruimtes waar de temperatuur oploopt tot 40 graden Celsius.

Het gebruik van etherische oliën bij de bikram heeft een tal van voordelen: zuurstofrijke en immuun verrijkende eigenschappen van planten – antibacterieel, antischimmel, ontstekingsremmend – ontgiften het bloed en de cellen in het lichaam – krachtige antioxidanten – bevorderen emotionele, lichamelijke en geestelijke genezing. Deze sessie wordt afgebouwd door bio relaxatie.

Bio relaxatie zorgt dat we terug een evenwicht vinden tussen stress en ontspanning. De basisstappen zijn spierontspanning, goede ademhaling en gedachteloosheid gevolgd door positief denken, concentratie, visualisatie en fixatie. Door de warmte en de hoge luchtvochtigheid (60%) wordt je lichaam flexibel waardoor je blessures voorkomt. Daarnaast gaat je lichaam door de hoge temperatuur zweten om je lichaam te reinigen en zich te ontdoen van gifstoffen.

Wat Asclepia uniek maakt zijn de infrarood panelen, de golven bereiken je spieren en bindweefsel, waardoor je lichaam van binnenuit snel opgewarmd wordt en een genezend effect heeft.

Goede ademhaling

Veel mensen ademen in rust alsof ze in gevaar zijn. Ze ademen te snel, te langzaam, te diep, te oppervlakkig of ze houden frequent hun adem in. Onbewust te snel en inefficiënt ademen kan tot allerhande klachten leiden.

Voordelen

De voordelen van de ademhalingsoefening zijn eindeloos: je slaapt beter, je kan stress beter hanteren, je vindt weer rust in je hoofd, je verliest gewicht (doordat een gezond lichaam weer leert om vetten te gebruiken als brandstof), je concentratie en sportprestatie verbeterd,…

‣ Flexibiliteit, spierherstel, lenigheid
‣ Kracht, uithouding, evenwicht
‣ Detoxt je huid en lichaam, remt verouderingsproces
‣ Vermindert reuma, nek- en rugklachten
‣ Natuurlijke serotonine Booster
‣ Stimuleert het geluk hormoon