Therapeutische massages

Maak tijd voor jezelf en breng je lichaam in balans

Gesprekstherapie
Door middel van manuele behandelingen zoals DSR/PSR zal de therapeut de patiënt leren om gevoelens te uiten en zo blokkades op te heffen. Daardoor kan de patiënt over zijn klachten, zorgen, verdriet of ontgoochelingen communiceren met de therapeut, alsook met mensen in de directe omgeving. In de natuurgeneeskunde hechten we veel waarde aan gemotiveerde gespreksvoering, hetgeen erg efficiënt werkt.

Manuele Therapieën
Maak tijd voor jezelf en breng je lichaam in balans. Manuele therapieën dragen bij aan het ontgiften van het lichaam en boosten het immuunsysteem op een natuurlijke wijze.

Ontspanningsmassage (relaxatiemassage)

Bij de ontspanningsmassage ligt de focus op het ontstressen van lichaam en geest. De therapeut oefent een lichte druk uit op de huid en maakt gebruik van etherische oliën. De etherische olie wordt opgenomen via huid en ademhaling en bevordert daarbij de ontspanning. Sinds de oudheid worden etherische oliën gebruikt voor hun weldoende werking op lichaam en geest.

Cupping of afslankmassage

Cupping is een zuigtechniek waarbij er gebruik wordt gemaakt van cups die vacuüm worden gezogen op de huid.

Deze techniek stimuleert de bloemsomloop en brengt diepe spierknopen naar de oppervlakte waardoor blokkades kunnen worden opgeheven. Ook de afvalstoffen in het lichaam komen vrij en worden direct afgevoerd.

Afslankmassage doet plaatselijk afslanken, zorgt voor een strakkere huid, laat cellulitis verdwijnen, remodelleert het lichaam na zwangerschap en ontgift het lichaam.

Sportmassage/kinesiotaping

Sportmassage kan zowel ontspannend als herstellend werken. De lichamelijke conditie wordt verbeterd en de mogelijke blessures of kwaaltjes worden verzacht. Vastzittende spieren worden los gemasseerd en de bloedsomloop wordt gestimuleerd.

Indien nodig wordt er sporttape of medical tape aangelegd.

Geneeskundige (pijnreducerende massage) of DSR Dermasegmentale reflexologie

Bij de geneeskundige massage wordt er in de diepte gewerkt op huidsegmenten, spieren en botten met reflectorische werking naar de organen toe en op ziekten. Men maakt door middel van een aangepaste techniek verharde en pijnlijke spanningsgebieden los. Hierdoor ontstaat een betere doorbloeding die enerzijds zorgt voor de aanvoer van voedingsstoffen, warmte en zuurstof, en anderzijds voor de afvoer van opgehoopte gifstoffen.

PSR (Podosegmentale reflexologie) is het uitoefenen van druk op de huidsegmenten van de voet. PSR wordt vaak in combinatie met DSR toegepast.

Aan de kleine segmenten op de voeten worden door middel van manuele massage of massagestokjes impulsen gegeven die naar de hersenen worden gestuurd. De hersenen zetten deze impulsen om en ze worden dan via het ruggenmerg en het zenuwstelsel naar de organen gestuurd.

Lymfedrainage van de Vodder

Het lymfesysteem met zijn talrijke lymfeklieren is door heel het lichaam verspreid en speelt een grote rol bij het uitscheiden van gifstoffen en het versterken van de immuniteit. Het lymfesysteem is zowel belangrijk voor de overdracht van informatie (het herkennen van een ziekte) als voor het transport van afweerstoffen.

De manuele Lymfedrainage volgens de methode Vodder is een zachte massagevorm en is op het gehele lichaam toepasbaar. Ze heeft als doel de vochtdoorstroming te stimuleren en eventuele stagnatie op te heffen, de immuniteit (weerstand) te verhogen, de stress te verlagen en het hormonale stelsel te optimaliseren.

Deze drainage is een zeer zachte en precieze massagetechniek waarbij de lymfebanen met een juiste druk en met de juiste frequentie zachtjes in de lengte- en breedterichting worden getrokken. Hierdoor krijgt het lymfesysteem een sterk verhoogde werking.

Lymfedrainage zorgt voor de afvoer van vocht enerzijds, en heeft een gunstig effect op de kwaliteit van ons afweersysteem. Bijgevolg werkt lymfedrainage afslankend en ontspannend.

Pakkingen

Bioslimming
Bioslimming is een van de beste afslankende behandelingen waarbij vetten worden verbrand, cellulitis vermindert en de huid verstrakt. Bioslimming verhoogt de vetafbraak en werkt anders dan andere bodywraps. De gemiddelde klant verliest 0,5 cm na de eerste behandeling en velen verliezen gemiddeld 3 kg na een kuur van 6 behandelingen.

Wat doet Bioslimming?

  • Gemiddeld 1-4 cm per gemeten gebied.
  • Zorgt niet voor een snelle oppepper maar voor langdurige resultaten.
  • Is zeer effectief in het modeleren van het lichaam.
  • De huid oogt jonger: steviger, gladder en vitaler.

Klei-Algenpakking en leverpakking
Deze natuurlijke zeewierpakking stimuleert de doorbloeding, bevordert de celstofwisseling van de huid en voert afvalstoffen en overtollig vocht af. De klei-algenpakking bevat een overvloed aan natuurlijke vitaminen, mineralen, oligo-elementen en jodium. Ideaal als ondersteuning bij een detoxkuur of bij overgewicht/cellulitis.

Een klei- algenpakking helpt bij:

  • Het lichaam te ontgiften
  • De huid grondig te reinigen, voeden en verstevigen
  • De bloedsomloop en stofwisseling te stimuleren

Honingsessie
Tijdens een kruiden honingsessie wordt uw lichaam gezuiverd en worden dode huidcellen verwijderd door het aanbrengen van een scrub. Voor uw lichaam wordt er gebruik
Gemaakt van een scrub die bestaat uit zeezout gemengd met een amandelolie/honing en gedroogde kruiden. Tegelijkertijd wordt u verwend met een honingmasker voor het
Gelaat. Honing is heel vocht herstellend voor de huid, door de enzymwerking stimuleert het de huidfuncties. (Honing is zeer genezend: wonden herstellen tot 10x sneller als ze met honing worden behandeld.)