Therapeutische massages

Maak tijd voor jezelf en breng je lichaam in balans

Gesprekstherapie

In de natuurgeneeskunde is het belangrijk voor de patiënt om zijn of haar hart te kunnen luchten en voldoende aandacht te krijgen. Gesprekstherapie in de natuurgeneeskundige praktijk heeft een andere bedoeling dan reguliere psychotherapie.  

De gezondheidstherapeut zal de patiënt door middel van manuele behandelingen zoals DSR/PSR leren om hun gevoelens te uiten en blokkades op te heffen. Dit stelt de patiënt in staat om te communiceren over klachten, zorgen, verdriet of ontgoochelingen met de therapeut en mensen in hun directe omgeving. Motiverende gespreksvoering is van groot belang in de natuurgeneeskunde en werkt zeer efficiënt in het behandelen van patiënten. 

Manuele therapieën

Maak tijd voor jezelf en breng je lichaam in balans. Manuele therapieën dragen bij aan het ontgiften van het lichaam en boosten het immuunsysteem op een natuurlijke wijze. 

Ontspanningsmassage (relaxatiemassage)

Een ontspanningsmassage heeft als doel om zowel lichaam als geest te ontstressen.

Tijdens de massage oefent de therapeut een lichte druk uit op de huid en maakt hij of zij gebruik van etherische oliën. Deze oliën worden opgenomen via de huid en ademhaling, waardoor ze bijdragen aan de ontspanning.

Etherische oliën worden al sinds de oudheid gebruikt vanwege hun heilzame werking op het lichaam en de geest. 

relaxatiemassage Limburg
Cupping of afslank massage Limburg

Cupping of afslankmassage

Cupping is een effectieve zuigtechniek waarbij cups vacuüm worden gezogen op de huid. Door de bloedsomloop te stimuleren, brengt het diepe spierknopen naar de oppervlakte, waardoor blokkades kunnen worden opgeheven. Bovendien worden afvalstoffen in het lichaam vrijgemaakt en direct afgevoerd. 

Wil je plaatselijk afslanken en een strakkere huid? Dan is een afslankmassage dé oplossing voor jou! Deze massage laat cellulitis verdwijnen, remodelleert het lichaam na zwangerschap en ontgift het lichaam op een effectieve manier. 

Sportmassage/kinesiotaping

Als je je lichamelijke conditie wilt verbeteren en blessures of kwaaltjes wilt verzachten, dan kan een sportmassage je daarbij helpen. Deze massage kan zowel ontspannend als herstellend werken. Door het losmasseren van vastzittende spieren en het stimuleren van de bloedsomloop, voel je je weer fit en gezond.

Sportmassage/kinesiotaping bij asclepia Genk
Pijnreducerende massage Genk

Geneeskundige (pijnreducerende massage) of DSR Dermasegmentale reflexologie

Bij geneeskundige massage wordt diep gewerkt op huidsegmenten, spieren en botten, met reflecterende effecten op de organen en ziekten. Door aangepaste technieken worden verharde en pijnlijke gebieden losgemaakt wat de doorbloeding verbetert. Dit zorgt voor de aanvoer van voedingsstoffen, warmte en zuurstof en voor de afvoer van gifstoffen. 

PSR, of podosegmentale reflexologie, is het uitoefenen van druk op de huidsegmenten van de voet, vaak in combinatie met DSR. Door het geven van impulsen op kleine segmenten van de voet via manuele massage of massagestokjes, worden de hersenen gestimuleerd. Op deze manier worden de impulsen via het ruggenmerg en het zenuwstelsel naar de organen gestuurd. 

Lymfedrainage van de Vodder

Het lymfesysteem, dat door het hele lichaam verspreid is en veel lymfeklieren bevat, speelt een belangrijke rol bij het uitscheiden van gifstoffen en het versterken van de immuniteit. Het is essentieel voor zowel de overdracht van informatie als voor het transport van afweerstoffen. 

De doelen van manuele lymfedrainage zijn de volgende:

 • ‣ Vochtdoorstroming stimuleren;
 • ‣ Stagnatie opheffen;
 • ‣Immuniteit verhogen;
 • ‣ Stress verminderen;
 • ‣ Het hormonale stelsel optimaliseren

 • Lymfedrainage helpt bij het afvoeren van vocht en verbetert de kwaliteit van het afweersysteem, waardoor het een gunstig effect heeft op ontspanning en afslanking.
Manuele Lymfedrainage Genk
Bioslimming Genk
massages honingsessie Genk

Pakkingen

Bioslimming

Bioslimming is een van de meest effectieve, afslankende behandelingen. Dit is een techniek die gericht is op het verbranden van vet, het verminderen van cellulitis en het verstrakken van de huid. Deze methode onderscheidt zich van andere bodywraps omdat het de vetafbraak verhoogt. Na de eerste behandeling merken klanten al een gemiddeld verlies van 0,5 cm, terwijl velen gemiddeld 3 kg verliezen na een kuur van 6 behandelingen. 

 • Wat doet Bioslimming? 

  • ‣ Gemiddeld 1-4 cm per gemeten gebied. 
  • ‣ Zorgt niet voor een snelle oppepper maar voor langdurige resultaten. 
  • ‣ Zeer effectief in het modelleren van het lichaam. 
  • ‣ De huid oogt jonger, steviger, gladder en vitaler. 

   

Klei-Algenpakking en leverpakking

Deze natuurlijke zeewierpakking stimuleert de doorbloeding, bevordert de celstofwisseling van de huid en voert afvalstoffen en overtollig vocht af. De klei-algenpakking bevat een overvloed aan natuurlijke vitaminen, mineralen, oligo-elementen en jodium. Ideaal als ondersteuning bij een detoxkuur of bij overgewicht/cellulitis. 

Een klei- algenpakking helpt bij: 

 • ‣ Ontgifting van het lichaam; 
 • ‣ De huid grondig te reinigen, voeden en verstevigen; 
 • ‣ De bloedsomloop en stofwisseling te stimuleren;
 •  

Honingsessie

Ontdek de voordelen van een natuurlijke kruiden-honingsessie!

Bij ons wordt jouw lichaam gezuiverd en ontdaan van dode huidcellen door middel van een zeezoutscrub met amandelolie/honing en gedroogde kruiden. Verwen jezelf met een hydraterend honingmasker voor het gezicht.

Profiteer van de enzymatische werking van honing, die de huidfuncties stimuleert en wonden tot wel 10 keer sneller laat herstellen. Boek vandaag nog jouw afspraak en geniet van de heerlijke sensatie van een kruiden-honingsessie.