Voedingsadvies - Voedingstherapie

Maak van uw voeding uw medicijn

Voedingsadvies

De sleutel tot de aanpak van heel wat lichamelijke klachten ligt bij je voeding. Als je macronutriënten (vetten, eiwitten en koolhydraten) in de juiste verhouding eet en voldoende aanvult met micronutriënten (vitaminen, mineralen en vezels), leg je alvast een stevige basis voor een gezond lichaam waarin alle processen optimaal verlopen. 

Voeding en vertering zijn onlosmakelijk verbonden met een goede gezondheid. We zijn wat we eten, wordt weleens gezegd. Maar zelfs gezonde voeding is pas doeltreffend als die door ons lichaam kan worden opgenomen en verteerd. 

Werkwijze voedingsadvies en voedingstherapie.

Wij analyseren je voeding en beoordelen deze op volwaardigheid. Je leert hoe je evenwichtige, volwaardige voeding kunt samenstellen. Je krijgt een op jouw persoonlijke omstandigheden toegespitst voedingsadvies en een voedingsplan. Indien nodig wordt dit aangevuld met voedingssupplementen, kruiden of oligo preparaten (spoorelementen) of essentiële vetzuren en andere natuurlijke middelen. 

Uitgangspunten voor het samenstellen van een voedingsadvies en voedingstherapie zijn je klachten, de gegevens uit de anamnese en eventueel laboratoriumresultaten. 

Wij houden ook rekening met je persoonlijke omstandigheden. Een voedingsadvies moet ook praktisch, uitvoerbaar en volwaardig zijn. Dit wil zeggen dat u dagelijks alle benodigde voedingsstoffen en voldoende energie moet binnenkrijgen. 

voedingsadvies Asclepia Genk
voedingsadvies Asclepia Genk

Vermageren door juiste voeding

Er worden tegenwoordig heel wat (on)waarheden de wereld ingestuurd over hoe je met bepaalde diëten heel wat kilo’s kan kwijtspelen. Orthomoleculaire therapie reikt je de tools aan om de juiste suikers en de goede vetten te kiezen om vervolgens voldoende eiwitten op te nemen. Zo maken we het verschil: je lichaam vindt zijn natuurlijke balans en laat zijn afvalstoffen, opgeslagen in vet, los. 

Uit recente studies blijkt dat de gezondheid van je darmen óók een belangrijke rol speelt bij het ontstaan van overgewicht. De samenstelling van je darmbacteriën bepaalt voor een groot deel hoe je lichaam de voeding die je eet, verwerkt en opslaat. Dit betekent dat als je darmflora uit balans is, je dezelfde hoeveelheid calorieën kan eten als iemand met een gezonde darmflora. Maar hierdoor neem jij meer calorieën op en daardoor zal je sneller aankomen in gewicht. 

Een gezonde darmflora is een gezond mens

Is je darmflora niet in orde, dan kan dat allerlei gevolgen hebben voor je gezondheid. Veel gezondheidsklachten die je niet zo snel met je darmen in verband zou brengen, komen voort uit een disbalans in de darmflora. Voorbeelden hiervan zijn:

  • ‣ Overgewicht
  • ‣ Verteringsproblemen
  • ‣ Opgeblazen buik / buikpijn
  • ‣ Eczeem en (voedsel)allergieën of huidproblemen
  • ‣ Chronische vermoeidheid
  • ‣ Gewrichtsklachten
  • ‣ Migraine
  • ‣ Depressie.

Is dit herkenbaar? Als jij je herkent in minstens twee van de onderstaande stellingen, is mijn aanpak zeker iets voor jou.
‣ Afvallen is moeilijk
‣ Je bent beschaamd over je buikvet
‣ Geen enkel dieet werkt
‣ Je bent suikerverslaafd
‣ Je bent een emo-eter

Voedingsadvies gezonde darmflora Limburg